Osteothai, SHIATSU, Voetreflexologie …

U bent op zoek? .. naar ..

 • een preventieve gezondheidsmethode
 • een oplossing voor de pijn in je bewegingsapparaat (heupen, schouders, rug, nek, ledematen, …)
 • verlichting in dagdagelijkse of nachtelijke ongemakken
 • rust in uw emoties
 • het opkrikken van uw energie
 • een ondersteuning van een chirurgische ingreep
 • ontspanning

We praten en overleggen. We kunnen u tegemoet komen met een verscheidenheid van methodes; in combinaties aangewend.

Sessie:
Volgens de reden van uw bezoek combineren we ondermeer Osteothai & Traditionele Thaise Massage, Shiatsu & Structurele Shiatsu en Correctieoefeningen, Triggerpoints, Cupping en voetreflexologie.
Een Sessie duurt één uur.

U kan best kiezen voor lichte en gemakkelijke kledij  bij voorkeur  katoen.
U ligt op een body-cushion en op een futon of op een behandelingstafel.

 • OSTEOTHAI & TRADITIONELE THAISE MASSAGE

Osteothai, gecreëerd door David Lutt, integreert principes en technieken uit de Osteopathie. In de context van een shiatsubehandeling, beoogt ze een diepgaande ‘release’ van spanningen in hoofdzakelijk het bindweefsel (fascia).

Osteothai voor rug
Osteothai voor ademhaling
Osteothai voor as hart, nek en schedel
Osteothai voor interne organen
Osteothai voor gewrichten

Volgens de Traditionele Thai Massage wordt het lichaam gemanipuleerd met grote strekkingen en dynamische impulsen.

 • SHIATSU & STRUCTURELE SHIATSU

De definitie van shiatsu volgens het Japanse Ministerie van Gezondheid is: « Shiatsu is een vorm van manipulatie met duimen, vingers en handpalmen, waarbij, zonder gebruik van enig instrument, druk wordt uitgeoefend op menselijke huid, om spanningen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen of te bewaren. »

Aan de basis van Shiatsu ligt ondermeer de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze leert ons dat de vitale energie door welbepaalde kanalen of meridianen in het lichaam stroomt. De meridianen zijn verbonden met al onze levenssystemen: fysiologische functies (organen, hormonen, …),  het bewegingsapparaat (spieren, botten, …) weefsels (bindweefsel, zenuwweefsel, …), psychologische functies, zintuigen, de spirituele mens en het klimaat.

Door het uitoefenen van druk en manipulatietechnieken op welbepaalde punten en zones worden blokkades van de vitale energiestroom opgeheven. Dit heeft een stimulerend en regelend effect op een gekweld levenssysteem zoals hierboven beschreven.

Bij Structurele Shiatsu corrigeren we met zachte manuele technieken en/of correctieoefeningen  bepaalde onevenwichten in uw skelet; vooral in de heupen, schouders en in de mate van het mogelijke de ruggengraat (beenlengte, stand van de heupen, sacro-iliacaal gewricht, armlengte, schoudergordel, …).

 • VOETREFLEXOLOGIE

Voetreflexologie kan een sessie Shiatsu inleiden of kan als behandeling op zich ge- of verkozen worden.

Voetreflexologie harmoniseert en ontspant uitermate zowel fysiek als mentaal. Voetreflexologie een belangrijke impact op het lichaam en haar levensfuncties via het zenuwstelsel en de fascia.

 • TRIGGERPOINTS & CUPPING

Triggerpoint massage is een westerse behandelwijze en een  heel effectieve vorm van pijnbestrijding. De techniek helpt het vastgelopen deel van een spiervezel terug los te maken en spoelt het spierweefsel als het ware terug schoon en glad.

Cupping is een Chinese behandelwijze waarbij glazen koppen vacuüm getrokken worden op het lichaam. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid, de onderliggende weefsels en de spieren bevorderd waardoor het lichaam van afvalstoffen ontdaan wordt en ontspant.

De behandelingen  kunnen in samenspraak met een geneesheer plaatsvinden maar mag in geen enkel geval een doktersbezoek vervangen.

Beleving in transformatie