Shiatsu, Osteothai, Voetreflexologie …

Sessie:
Volgens de reden van uw bezoek: combinatie van Shiatsu, Osteothai & Traditionele Thaise Massage, Triggerpoints, Cupping en voetreflexologie

1 uur tot 75 minuten
Bijdrage: 65 euro

Lichte en gemakkelijke kledij  bij voorkeur katoen.
U ligt op een body-cushion en op een futon of op een behandelingstafel.

U bent op zoek naar:

 • een preventieve gezondheidsmethode
 • een oplossing voor de pijn in je bewegingsapparaat (heupen, schouders, rug, nek, ledematen, …)
 • verlichting in dagdagelijkse of nachtelijke ongemakken
 • rust in uw emoties
 • het opkrikken van uw energie
 • een ondersteuning van een chirurgische ingreep
 • ontspanning

We praten en overleggen. We kunnen u tegemoet komen met de volgende technieken; in combinaties aangewend:

 • SHIATSU

De definitie van shiatsu volgens het Japanse Ministerie van Gezondheid is: « Shiatsu is een vorm van manipulatie met duimen, vingers en handpalmen, waarbij, zonder gebruik van enig instrument, druk wordt uitgeoefend op menselijke huid, om spanningen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen of te bewaren. »

Aan de basis van Shiatsu ligt ondermeer de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze leert ons dat de vitale energie door welbepaalde kanalen of meridianen in het lichaam stroomt. De meridianen zijn verbonden met al onze levenssystemen: fysiologische functies (organen, hormonen, …),  het bewegingsapparaat (spieren, botten, …) weefsels (bindweefsel, zenuwweefsel, …), psychologische functies, zintuigen, de spirituele mens en het klimaat.

Door het uitoefenen van druk en manipulatietechnieken op welbepaalde punten en zones worden blokkades van de vitale energiestroom opgeheven. Dit heeft een stimulerend en regelend effect op een gekweld levenssysteem zoals hierboven beschreven.

Complementaire technieken verrijken de behandeling al naar gelang: Structurele Shiatsu, Fascia- en craniowerk, Traditionele Thaise massage, Osteothai, Voetreflexologie en Cupping.

 • OSTEOTHAI & TRADITIONELE THAISE MASSAGE

Osteothai, gecreëerd door David Lutt, integreert principes en technieken uit de Osteopathie. In de context van een shiatsubehandeling, beoogt ze een diepgaande ‘release’ van spanningen in hoofdzakelijk het bindweefsel (fascia).

Volgens de Traditionele Thai Massage wordt het lichaam gemanipuleerd met grote strekkingen en dynamische impulsen.

 • VOETREFLEXOLOGIE

Voetreflexologie kan een sessie Shiatsu inleiden of kan als behandeling op zich ge- of verkozen worden.

Voetreflexologie harmoniseert en ontspant uitermate zowel fysiek als mentaal. Voetreflexologie een belangrijke impact op het lichaam en haar levensfuncties via het zenuwstelsel en de fascia.

 • TRIGGERPOINTS & CUPPING

Triggerpoint massage is een westerse behandelwijze en een  heel effectieve vorm van pijnbestrijding. De techniek helpt het vastgelopen deel van een spiervezel terug los te maken en spoelt het spierweefsel als het ware terug schoon en glad.

Cupping is een Chinese behandelwijze waarbij glazen koppen vacuüm getrokken worden op het lichaam. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid, de onderliggende weefsels en de spieren bevorderd waardoor het lichaam van afvalstoffen ontdaan wordt en ontspant.

De behandelingen  kunnen in samenspraak met een geneesheer plaatsvinden maar mag in geen enkel geval een doktersbezoek vervangen.

 

Beleving in transformatie