Yoga in groep

Ter info: momenteel gaan hoofdzakelijk privé-groepslessen door aan huis of in m’n zaaltje in Kortrijk (op de tweede verdieping – 8 personen maximum). Neem hiervoor contact op. Dank je.

Toch liever niet privé? Naar Zwevegem kan je komen:

* Maandag 19u50 – 20u50
Zwevegem, Otegemstraat 50, Info

* Woensdag 10u10 – 11u10
Zwevegem, Otegemstraat 50, Info

De yogalessen zijn gebaseerd op mijn opleidingen en ervaring.

Als ik dan toch een paar inhoudelijke elementen mag onderscheiden zijn het de volgende:

Japanse Yoga  (volgens de Okido Yoga traditie)
Japanse Yoga combineert Oosterse Geneeskunde met Japanse Zen traditie. Inhoudelijk bestaat Japanse Yoga uit asana’s (yogahoudingen), meridiaan-stimulerende oefeningen, skelet-corrigerende oefeningen, orgaan-voedende oefeningen, reinigingsoefeningen, hara-versterkende oefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatie.

Yoga als ‘therapie’, herstellend en ondersteunend.
Je kan stellen dat elke vorm van Yoga ‘therapeutisch’ is. Dank zij Yoga groei en transformeer je lichamelijk en geestelijk, bewust en onbewust.
In Yoga als ‘therapie’ wordt er analytischer gewerkt met je anatomische bouwstenen, al dan niet in relatie tot je eventuele klachten.

Alignment Yoga (volgens de Anusara Yoga traditie)
In Anusara Yoga zijn de houdingen krachtiger.
Het is deels Flow Yoga en deels Hatha Yoga.  Met andere woorden vloeien de yogahoudingen enerzijds in elkaar over op het ritme van de ademhaling. Anderzijds worden de yogahoudingen statisch en verdiepend uitgevoerd.  ‘Flowen’ betekent ook ‘ja’ zeggen tegen het volledige spectrum van het leven. ‘Flowen’ is met nieuwe ogen, met een open hart en met wilskracht kijken naar alles wat zich aandient in het leven. Je  ‘Flowt’ wanneer je fysiek, energetisch, mentaal en spiritueel in één richting stroomt.
Anusara Yoga verbindt universele biomechanische principes met niet-dualistische filosofie.

Stretch in overgave
Spier- en bindweefselspanning loslatend stretchen met als doel soepele weefsels en gewrichten. Je krijgt ook een duidelijke energiedoorstroming en herstel.

PRAKTISCHE INFORMATIE
De deelname-modaliteiten en benodigdheden hangen af van de locatie. Neem hiervoor contact op.  Dank je.

Beleving in transformatie